Kakao, vai varētu būt dabiskā augu valsts medicīna cilvēkiem ar sirds-asinsvadu slimību risku?
Kakao – īpaši vērtīgs superfood tiem, kas meklē dabisku augu izcelsmes produktu, kas rūpējas par sirds-asinsvadu sistēmas veselību.
Daudziem ir
jautājums kas tad īsti notiek ar asinsspiedienu dzerot kakao. Nesen pat lasīju,
ka kakao ceremonijas dalībniece ar zemu asinspiedienu, kad vadītājs esot
izteicis, ka kakao var pazemināt asinsspiedienu, esot ļoti sabijusies, ka tas
kļūšot vēl zemāks. Taču tā nebūt nav.
Te interesants 2022.gada pētījums, ko veica Surrey Universitātes (Lielbritānija) zinātnieki, kas parādīja, ka kakao esošie flavanoli pazemina asinsspiedienu tikai ja tas ir paaugstināts. Attiecīgi nav jāraizējas, ja Tev ir zems asinsspiediens, drīzāk vari sagaidīt asinsspiediena normalizāciju.
„Iepriekš tika konstatēts, ka kakao flavanoli pazemina asinsspiedienu un artēriju blīvumu tāpat kā daži asinsspiediena medikamenti. Tomēr tas, cik efektīvi flavanoli ikdienā pazemina asinsspiedienu, nav zināms, jo iepriekšējie pētījumi šajā jomā tika veikti stingri kontrolētos eksperimentālos apstākļos.
Jaunie Surrey pētījumi mazina bažas, ka kakao kā augsta asinsspiediena ārstēšana var radīt risku veselībai, pazeminot asinsspiedienu, ja tas nav paaugstināts, tādējādi paverot ceļu tā potenciālajai izmantošanai klīniskajā praksē.”
Visu rakstu lasi vietnē Sy=urrey Institūta vietnē -Cocoa shown to reduce blood pressure
Spied šeit, lai pasūtītu KAKAO savas sirds veselībai