Kakao gatavošana IKDIENAS līdzsvaram un spēcinājumam,
Ieteicamie daudzumi, kuru iedarbība ir izpētīta un arī medicīniski aptiprināta/viss pārējais uz jūsu sajūtām:
Ikdienas lietošanai, var sākt ar 10 g/1 ēd.k. lai izjustu, kā ķermenis reaģē, pēc tam palielinot devu līdz 25 gr. (aptuveni 2 ēd.k) un augstāk.
Radoša un meditatīva pieredze 30 g/3 ēd.k.
Stipra, ceremoniāla kakao ceļojums 50 g/5 ēd.k. (nav ieteicams vairāk par 3 reizēm nedēļā). - par kakao pagatavošanu ceremoniju vajadzībām ir atsevišķs bloga ieraksts!
Dabīgs, 100% kakao no oriģinālās izcelmes zemēm ir augu valsts zāles, kuru ar cieņu un pateicību pamatiedzīvotāji lieto vairākus gadsimtus, ar pateicību šim augam pirms gatavošanas radi sev patīkamu noskaņu, vari apvienot ar kādu no savām ikdienas apzinātības praksem, elpošanu vai meditāciju. Vari iededzināt sveci, apkvēpināt telpu.
Tā, kakao var būt tavs atbalsts un apzināti atvēlēts mirklis savas enerģijas līdzsvarošanai un atjaunošanai. Atceries par nolūku, savu domu un vārdu spēku! Vienmēr sāc ar pateicību!
Šī ir pamatrecepte vieglai pagatavošanai blenderī (tad sanāk krēmīgāka konsistence).
Ja izmanto katliņu, tad ņem palīgā putotāju, lai apvienojas ar gaisa elementu un sanāk krēmīgāks.
Dzēriena pamat recepte/1 porcija ikdienas lietošanai:
- Paņem vajadzīgo daudzumu kakao (ikdienas deva 20-28 gr. Kakao aptuveni 2 ēdamkarotes), ja ir kakao blokā vai formā, tad sasmalcini ar nazi,
- Uzsildi apt.krūzi ūdens (nevāri), lai ir silts, bet ne vārošs. Jo mazāk būs ūdens, jo stiprāks būs dzēriens,
- Apvieno kakao ar ūdeni blenderī (vai maisot katliņā vai krūzē), vari pievienot pēc garšas dabīgo saldinātāju (piemēram medu, agaves, dateļu sīrupu).
Ņemot par pamatu tradicionālo recepti, Tu vari bagātināt dzērienu pievienojot papildus sastāvdaļas, atklājot savu recepti. Piemēram, ar kakao labi draudzējas vaniļa, kanēlis, kardamons, ingvera saknes pulveris, kajēnas pipars, arī uztura bagātinātāji un augu pulveri, piemēram pieneņu sakņu pulveris, nātres, maca sakne. Udens vietā vai papildus var izmantot arī ziedu tēju, augu pienu. Var pievienot papildus taukvielas - kokosa eļļu, kakao sviestu. Bet protams, tas viss ir atkarīgs no Tava veselības stāvokļa, vēlmēm un vajadzībām.