Ieteikumi kakao lietošanai un recepte no Gvatemalas
IETEIKUMI KAKAO LIETOŠANAI:
1. Sirds atvēršana un garīgā saikne: Ceremoniālais kakao tiek lietots kā daļa no garīgajiem rituāliem. Kakao var palīdzēt atvērt garīgo sirdi, veicināt saikni ar sevi un citiem, kā arī atvieglot pašsajūtu un meditāciju.
2. Garīgā un emocionālā stimulēšana: kakao satur teobromīnu un citus savienojumus, kas var nodrošināt labsajūtu, palielināt garīgo un emocionālo enerģiju un uzlabot garastāvokli.
3. Uzturs: Kakao ir bagāts ar antioksidantiem, minerālvielām, piemēram, magniju, dzelzi un citām derīgām uzturvielām. Šīm uzturvielām var būt pozitīva ietekme uz sirds un asinsvadu veselību un kognitīvo funkciju.
4. Fiziskā stimulācija: Teobromīns, kakao savienojums, ir stimulants, kas var nodrošināt paaugstinātas fiziskās enerģijas un koncentrēšanās sajūtu.
5. Garastāvokļa un labsajūtas uzlabošana: Kakao satur fenetilamīnu, savienojumu, kas ir saistīts ar uzlabotu garastāvokli un labsajūtu. Šis savienojums darbojas arī kā afrodīzijs.
6. Antioksidantu īpašības: kakao antioksidanti var palīdzēt aizsargāt ķermeņa šūnas pret brīvo radikāļu radītajiem bojājumiem un var būt saistīti ar vispārējo veselību.
KAKAO pagatavošanas recepte no TUQTUQTUILAL (vairāk receptes un pieredzes-ieskaties blogā un Kakao stāstus sadaļā):
2-3 ēdamkarotes tīra kakao (28g-40g/glāze)
1 glāze karsta ūdens (bet ne vāroša)
Dabīgais saldinātājs (medus, panela) pēc izvēles
Šķipsniņa jūras sāls
Garšvielas pēc izvēles: kanēlis, ingvers, kardamons, vaniļa, čili pulveris
Instrukcija:
Uzkarsēt tasi ūdens, bet nevārīt.
Katliņā samaisiet iepriekš sagrieztu kakao, medu (ja vēlaties saldāku) un šķipsniņu jūras sāls. Jūs varat pielāgot kakao un medus daudzumu atbilstoši savām personīgajām vēlmēm.
Katliņā uz vidējas uguns kārtīgi samaisiet maisījumu.
Pievienojiet papildu garšvielas, ja vēlaties iegūt papildu garšu, piemēram, kanēli, vaniļu vai šķipsniņu čili pulvera, lai iegūtu pikantu aromātu.
Ielejiet maisījumā glāzi karsta ūdens, turpinot maisīt. Pārliecinieties, ka visas sastāvdaļas ir labi sajauktas un nav gabaliņu.
Karsējiet maisījumu uz vidējas uguns dažas minūtes bez vārīšanās. Tas ļaus garšām labi apvienoties.
Kad maisījums ir karsts, ielejiet to ceremonijas krūzēs. Varat izmantot īpašas krūzes vai jebkuru krūzīti pēc jūsu izvēles.
Ceremonijas laikā koncentrējieties uz šī svinīgā kakao nodomu. Jūs varat veikt meditāciju, pārdomas vai vienkārši baudīt kakao klusumā.
Izbaudiet savu svinīgo kakao ar pateicību un nolūku!
Šī recepte bez piena ļauj baudīt kakao tīrā veidā, izceļot tā dabiskās garšas un nozīmi ceremonijā.
Izbaudi to!